dimarts, 28 d’agost del 2012

Ari Pujol i Claudia Guri, sots-campiones del món en bàsquet U17




Espanya cau a la final amb els Estats Units per 62-75 i es penja la plata a la cita holandesa
               
publicat per  S.F / www.capgros.com / 27 agost  2012

La mataronina Ari Pujol i la seva companya d’equip Claudia Guri van proclamar-se diumenge passat sots-campiones del món de bàsquet U17 amb la selecció espanyola. El combinat estatal tenia assegurada la medalla després de plantar-se a la final davant els Estats Units, màximes favorites al títol, però no van poder donar la sorpresa i es van conformar amb una medalla de plata amb gust de victòria. Les espanyoles van començar nervioses i sempre van anar a remolc d’un conjunt nord-americà que es va acabar imposant per un clar 62-75. Ariadna Pujol, titular en la final, va tornar a ser la directora de joc i va acabar amb deu punts sent la segona màxima anotadora del combinat estatal.

Espanya va començar malament, amb un parcial de 0-11 en contra que li posava les coses molt complicades. L’equip va reaccionar mínimament i va començar a anotar, però la diferència ja estava al marcador en el primer quart: 8-22. Posteriorment les vermelles van imposar-se en el segon període tot i les dificultats per anotar i van poder retallar la diferència en el marcador en cinc punts menys de cara al descans.  L’equip no va poder remuntar la situació i després d’un tercer quart igualat (17-18) va acabar claudicant en el darrer per 14-17 i el 62-75 final. El mal inici va condemnar a l’equip d’Ari Pujol i Claudia Guri.

Exhibició a la fase final
Espanya havia tingut certs dubtes en el tram final de la fase de grups, després de perdre amb una competitiva Japó i deixar-se anar davant Holanda. Tercera de grup, l’equip anava a un quadre complicat però evitava a Estats Units fins la final. A quarts es va imposar amb molta claredat a Itàlia per 39-67, amb Guri en el cinc inicial i amb 11 punts d’Ari Pujol. A semis tocava enfrontar-se a Japó, un equip que havia superat per poc a les espanyoles en grups. Espanya va treure el seu millor repertori  i va destrossar el seu rival amb un contundent 91-62. Després arribaria la final amb els Estats Units i una medalla assegurada que va ser finalment de plata.