divendres, 15 de juny del 2012

El Platges es juga l'ascens en el comiat de Jordi Ventura i Paco Hernández




Jordi Ventura podrà jugar el partit pel tercer lloc contra el Reus i s’acomiadarà del bàsquet a la pista. El comitè de competició ha acceptat el vídeo i les al•legacions que va presentar el Platges de Mataró a l’acta del partit contra els Lluïsos, després de l’expulsió del capità mataroní.
Jordi Ventura jugarà aquest diumenge l’últim partit de la seva esportiva. El comiat del jugador a la pista perillava després de llegir l’acta de la tornada contra els Lluïsos. Segons els àrbitres, el base i capità mataroní havia perseguit i empès un dels col•legiats després que li xiulés una tècnica per simular falta en atac. Les al•legacions dels Platges anaven acompanyades d’un vídeo que demostrava la falsedat del document arbitral. El tècnic dels mataronins, Quique Spà, ho celebra.
Spà apunta que la veritat s’ha imposat a la manipulació dels àrbitres. És clar que la decisió del comitè deixa mal parats als col•legiats, però tampoc s’esperen sancions ni res que s’hi assembli. Normalment, aquests àrbitres no acaben al congelador, sinó xiulant amb normalitat poc després.
Jordi Ventura no és l’únic que es retira després del partit de diumenge. Paco Hernández, un dels pivots més carismàtics de l’última dècada, també ho deixa. Partit emotiu, doncs, contra el Reus. El club vol regalar l’ascens a la seva afició i acomiadar dues figures amb una gesta que es mereixen per trajectòria i compromís.
El Platges no arriba a la cita en les millors condicions. Els mataronins no afronten el compromís pletòrics de forces, precisament. El seu tècnic n’és conscient i prefereix apostar per un discurs realista, que fins i tot pot semblar pessimista.
Les cames potser no tiren com fa uns mesos, però mentalment l’equip arriba preparat per competir contra el Reus. Il•lusió i veterania; conceptes i virtuts que poden ajudar el Platges a sobreposar-se, una vegada més, a totes les adversitats.
Diumenge, a les cinc de la tarda. La pista del Sant Josep de Badalona serà l’escenari de la lluita entre el Platges i el Reus per l’últim bitllet en joc per aconseguir l’ascens a la Lliga EBA.

publicat per
Marc Mayola
15 de juny de 2012