dimarts, 29 de maig del 2012

El Platges de Mataró es jugarà l'ascens a la Lliga EBA amb els Lluïsos de Gràcia




El Platges de Mataró ja és a un pas de tornar a la Lliga EBA. Els mataronins es jugaran l’ascens amb els Lluïsos de Gràcia en una eliminatòria que serà un xoc d’estils entre dues maneres d’entendre el bàsquet. Els mataronins confien en superar els esquemes ultra defensius del seu rival.
La Gàbia, la mítica pista de la Unió Esportiva Mataró al centre de la ciutat, tornarà a acollir aquesta setmana els entrenaments del primer equip. Així ho ha decidit el tècnic del Platges, Quique Spà, per tal d’aclimatar els seus jugadors de cara el partit d’aquest cap de setmana a la pista dels Lluïsos de Gràcia, que potser no juguen a una gàbia, però sí a una ratonera d’on és molt difícil sortir amb una victòria.
Un equip eminentment defensiu i que sovint, sobretot a casa, es beneficia d’un joc agressiu que arriba a sobrepassar els límits del reglament. En aquest sentit, Spà desitja que l’actuació arbitral sigui coherent amb la importància del partit.
Però l’actuació arbitral és un factor que el Platges, evidentment, no pot controlar. Per tant, una de les tasques importants durant la setmana serà mentalitzar els jugadors que el partit es pot endurir però, que en cap circumstància, poden perdre la concentració.
Dues victòries, ajustades i treballades contra l’Igualada, han conduit el Platges de Mataró a l’eliminatòria final. El conjunt de Quique Spà hi arriba com a favorit. Tot i la baixa de Marc Forcada, que estarà fora de combat durant sis mesos per culpa de la lesió als creuats del genoll, els mataronins han tornat a demostrar la seva fortalesa com a col•lectiu imposant-se a un rival com l’Igualada.
Defensa zonal i encert en el tir exterior. Claus, a nivell tècnic i tàctic, de la reacció en el tram final del partit. A banda, els mataronins van demostrar la tranquil•litat i la convicció necessàries per no deixar escapar la victòria. A nivell mental, l’equip també estava preparat.
El factor sort també va ser important. Spà és conscient que cal buscar-la, però que la sort sempre intervé en qualsevol esport. Que li preguntin a l’Olympiacos, que va buscar i protagonitzar una remuntada històrica a la final de l’Eurolliga contra el CSKA de Moscou. O que li diguin al Chelsea, en futbol, que sense buscar absolutament res es va emportar la Champions.
Els Lluïsos, per la seva part, van capgirar la seva eliminatòria contra el Salt guanyant a la tornada per 72 a 60, i fent inútil el 54 a 44 que el Salt portava del partit d’anada. Així doncs, aquest cap de setmana el Platges visitarà la pista dels graciencs en el primer partit de l’eliminatòria definitiva.

publicat per
Marc Mayola
29 de maig de 2012