diumenge, 25 de març del 2012

Un Mataró brillant aclapara l’Olesa

Impressionant victòria del Platges de Mataró (53-93) a la pista d’un Olesa condicionat per baixes importants, i que en la segona meitat va veure’s inapel•lablement superat per un talentós i treballador Mataró, que tot i dominar clarament mai va deixar de prémer l’accelerador. Amb 20 punts, 7 rebots i 4 recuperacions, Neus Bermejo ha estat de les més destacades del Mataró a Olesa. Foto arxiu: JRiberalern Un Mataró ferit per una derrota a la pròrroga la setmana anterior a casa visitava Olesa amb l’objectiu de treure’s l’espina i retrobar sensacions positives. I de quina manera ho aconseguiria. Va ser superior en tot moment a un Olesa que només en els primers quarts es va poder mantenir a base de minimitzar les seves errades; però a la segona part un Mataró demolidor arrasava i s’acabava imposant per 40 punts. Un resultat que deixa el Platges de Mataró tercer (7-6) per seguir amb la lluita per la final a 4, i l’Olesa vuitè (5-7) com a únic equip que no ha guanyat a la segona fase. Tot i estar condicionades per dues baixes molt importants com les d’Olga Podkovalnikova i de Sílvia López, l’Olesa sortia amb 4 punts seguits, que es veurien perllongats per un triple que els permetia gestionar els primers minuts amb avantatge; l’únic que tindrien en tot el partit. A partir d’aleshores, el Mataró va afinar el canell i amb 3 triples seguits i bones accions d’Ariadna Pujol i Neus Bermejo, que comandaven el seu equip, assestarien un cop dur a les locals amb un parcial de 0-13 que es traduiria amb el 7-19 al minut 7. Les del Baix Llobregat patien per contenir un rival superior en el rebot (33-49 en rebots totals), sobretot l’ofensiu, que li donava moltes segones opcions. En els tres minuts restants per acabar el quart, les diferències, a més de consolidar-se, augmentaven per un Mataró molt endollat que acabava el quart amb uns impressionants 26 punts (per 12 del rival). Els 14 punts de renda condicionarien la resta del partit, però l’actitud de les olesanes en el segon quart les va portar a resistir-se amb una bona defensa i una minimització de les pèrdues de pilota. Les de Just Alex Díaz sorprenien les del Maresme, que per uns minuts perdien pistonada i, tot i un triple d’Ari Pujol, veien com gràcies a una inspirada Mireia López (12p en total) l’Olesa retallava distàncies de manera perillosa (27-31). Aquest toc d’atenció despertava la bèstia, i les de César Aneas noquejaven les locals amb 12 punts en quatre minuts, i gràcies a una bona defensa eixugaven l’aportació d’un Olesa que es quedava sense arguments. Al descans el marcador reflectia un 30-43 indicatiu de la superioritat groga referendat pel seu major encert, i amb una represa magistral les mataronines donarien el cop definitiu. Tot i les rèpliques locals als 5 punts seguits d’una gran Bermejo, les grana s’ensorrarien amb un 0-14 sustentat en la precisió en defensa (12 pilotes recuperades) i la capacitat ofensiva d’un equip voraç. Al Mataró li sortia un partit rodó, i amb una aportació destacada de gairebé totes les jugadores (6 noies per sobre els 10 de valoració) s’enfilaria gairebé fins els 30 punts de diferència a manca de 2 minuts pel final del tercer quart (64-36). El rebot ofensiu feia estralls en l’Olesa (19 reb. of. Mataró, 7 Olesa), que veia com el rival feia una passa definitiva cap a la victòria gràcies, en part, a segones opcions de tir. Amb el 42-68 al final del tercer assalt, el partit quedava vist per sentència a falta de l’última mànega, en la qual el Platges de Mataró va demostrar la seves ganes de competir fins el darrer instant, ja que tot i tenir la victòria a la butxaca no va deixar de prémer l’accelerador. Amb la seva solidesa defensiva, les visitants ofegaven l’Olesa i no li deixaven anotar més de 4 punts en vuit minuts, i en canvi elles tornarien a vorejar la vintena en el mateix interval de temps. Fins i tot, quan les locals miraven de concloure el partit de la millor manera anotant dos triples, el Mataró tornava a respondre des dels 6,25 per contestar els dos llançaments i tancar el partit amb una més que contundent diferència de 40 punts (53-93) Fitxa tècnica: CB Olesa (53): M. Guillamon (3), S. Carrasco (6), M. Jané (10), G. Afonso (8), L. Martínez (4) –cinc inicial–, C. Xairó (3), M. López (12), A. Llobera (7), D. Polo. 21 faltes, eliminada: M. López. Platges de Mataró (93): A. Pujol (20), M. Teixidór (7), N. Bermejo (19), N. Talavera (12), C. Conejos (6) –cinc inicial–, C. Molina (6), T. Gómez (2), G. Salas, S. Peiris (7), L. Flores (8), C. Guri (6). 17 faltes, sense eliminades. Parcials: 12-26 / 18-17 (30-43) // 12-25 (42-68) / 11-25 (53-93). Àrbitres: S. Ferrer i L. Fiore publicat per http://www.esportfemeni.com 25 de març de 2012