divendres, 17 de febrer del 2012

Josep Maria Rabassa estrena "ER-Actrius" a la Saleta de la Sala Cabanyes




La Sala Cabanyes estrena aquest cap de setmana “ER-actrius”. Un muntatge dirigit per Josep Maria de Rabassa a partir d’un text de Josep Maria Benet i Jornet. L’obra és una reflexió sobre la vida de les actrius, a partir de quatre personatges: una jove periodista entrevista tres grans actrius: una diva internacional, una estrella de televisió i una directora de doblatge. A partir d’aquestes converses, descobreix les grandeses i les misèries del món del teatre, que són tota una metàfora de la vida.
L’encarregat de dirigir el muntatge, Josep Maria Rabassa, ha portat a l’escenari de la Sala espectacles com “El mètode Gronhölm”, “No et vesteixis per sopar” o “Carnaval”. En aquesta ocasió, el repartiment està format per Encarna Hernández (Glòria March), Paquita de la Hoz (Assumpta Roca), Imma Llorens (Maria Caminal) i Clara de Ramon i Anna Piqué, que es reparteixen el paper de la noia que aspira a convertir-se en una gran actriu. Rabassa apunta que són “les millors actrius que podia trobar”.
L’obra ER, de Josep Maria Benet i Jornet, va rebre el Premi Nacional de Literatura Dramàtica l’any 1995 i va ser portada al cinema l’any següent, en una pel•lícula dirigida per Ventura Pons, amb el nom d’Actrius. “ER – Actrius” és la primera obra que es representa aquesta temporada a l’Espai Saleta, la sala de muntatges de petit format que es va estrenar el curs passat. Un format que permetrà a l’espectador estar molt a la vora de les actrius.
Aquest muntatge s’estrenarà aquest divendres 17 de febrer, a dos quarts de 10 i també es representarà diumenge 19 a dos quarts de 7 de la tarda. ER Actrius es podrà veure també els dies 24, 25 i 26 de febrer i també el 2, 3 i 4 de març.

publicat per
Elisabet Solsona
http://www.mataroradio.cat
15 de febrer de 2012