dilluns, 20 de febrer del 2012

El Platges de Mataró guanya i se situa segon

Els mataronins tomben el Sant Cugat i s’aprofiten de l’ensopegada del Sant Josep

El Platges de Mataró va aconseguir dissabte passat una important victòria a la pista del Sant Cugat. Els mataronins, que competien amb un dels rivals que li estava trepitjant els talons, va guanyar amb solvència per 73-85, resultat que li permet convertir-se en el segon classificat de Copa Catalunya gràcies a l’ensopegada del Sant Josep. En total, ara mateix hi ha quatre equips empatats en aquesta segona posició, dominada pels unionistes gràcies al seu millor bàsquet avarage.

Els de Quique Spà van ser millors que els seus rivals des d’un primer moment. En el primer quart els unionistes van demostrat estar més endollats al matx que el Sant Cugat, i de la igualtat del primer parcial (10-12) es va passar a un bon avantatge en el tram final del quart inicial. Un 4-14 favorable als homes d’Spà permetia agafar embranzida pel segon període, on es va aconseguir avantatges de fins a quinze punts de diferència. A la mitja part, els mataronins guanyaven per 37-47.

En la represa, els mataronins van acabar de sentenciar el matx ampliant la diferència de punts entre un i altre equip. L’equip de Quique Spà generava perill constant a la cistella rival, i la gran quantitat de triples aconseguits, quinze pels cinc del Sant Cugat, va servir per obrir el marcador en poc temps. Al final del tercer període es guanyava de vint, resultat que es va anar retallant en els primers compassos del darrer quart. Finalment, victòria de dotze punts amb un gran Jordi Ventura, 26 punts i sis de vuit en triples.

El proper compromís serà el derbi amb l’Argentona, equip que es troba penúltim en la classificació amb només cinc victòries en 19 jornades. Una d’aquestes victòries va ser precisament davant el Platges de Mataró.