dilluns, 17 d’octubre del 2011

Òmnium Cultural i Sala Cabanyes signen un conveni de col•laboració



Les dues entitats treballaran conjuntament per al foment de la llengua i la cultura catalanes

Òmnium Cultural de Mataró i el Maresme i la Sala Cabanyes han signat aquest divendres un conveni que estableix una col•laboració entre les dues entitats per tal de promocionar la cultura i la llengua catalana a la ciutat i a la comarca.

Els presidents de les dues entitats, Antoni Pous i Toni Grané, han dut a terme la signatura del conveni a la Sala Cabanyes. La col•laboració acordada es plasmarà, per part de la Sala, en la cessió d’instal•lacions per a activitats d’Òmnium sempre que sigui possible o en la facilitació d’accés a activitats gratuïtes com els assajos als participants de programes organitzats per Òmnium, com per exemple el “Quedem?”.

Per la seva banda, Òmnium ajudarà a la Sala en la revisió i adaptació de textos que hagin de ser representats i també sobre la correcta dicció del català. A més, l’entitat també proposarà, sempre que sigui possible, textos de cara a la programació teatral de la secció teatral. A més a més, les dues entitats s’informaran mútuament de les activitats que organitzen per tal que els seus respectius associats se’n puguin beneficiar. El conveni també obre la porta a l’organització d’activitats conjuntes entre les dues entitats.

El president de la delegació mataronina d’Òmnium va incidir en el fet que un dels principals objectius de l’entitat és “enfortir el país des de l’àmbit de la cultura” i que, “a Mataró, quan parlem de cultura, pensem en la Sala Cabanyes”. Per Pous, el conveni és “un punt de partida: a banda del que a partir d’ara començarem a fer, segur que trobarem coses on ens puguem ajudar els uns als altres”.

Per la seva banda, Grané va qualificar Òmnium d’”entitat de referència a Catalunya” i va relacionar el conveni amb la voluntat de la Sala d’”obrir-se i crear sinèrgies” amb altres associacions. El president de la Sala Cabanyes va recordar que tant en els Estatuts del Centre Catòlic com en el Reglament d’Ordre Intern es “proclama la catalanitat i la ferma adhesió als ideals democràtics i de llibertat”.

Periòdicament, les dues parts valoraran l’evolució d’aquesta col•laboració per tal de determinar si hi ha alguns àmbits en què cal aprofundir. El conveni signat té una vigència de dotze mesos i es prorrogarà tàcitament, llevat que alguna de les dues parts manifesti la voluntat que quedi sense efecte.