dissabte, 24 de setembre del 2011

“Un violinista a la teulada” torna a la Sala Cabanyes



El clàssic de Broadway, dirigit per Joan Peran i Genís Mayola, obre la temporada 2011/2012 del teatre mataroní
Després de l’èxit obtingut durant les Fires, “Un violinista a la teulada” oferirà una segona temporada a la Sala Cabanyes. A partir d’aquest dissabte dia 24, l’adaptació al català d’aquest musical clàssic de Broadway reviu a l’escenari mataroní durant dos caps de setmana. Durant el mes de juny passat, unes 2.000 espectadors van veure “Un violinista a la teulada”.
L’espectacle musical se centra en la metàfora del violinista sobre la teulada per referir-se als equilibris que planteja la convivència de la tradició i els nous costums. La història es basa en Tevie, un pare de família jueu d’Anatevka, que es debat entre la tradició del seu poble i l’adaptació de la família als nous temps, tot emmarcat en un moment de crisi a l’imperi rus, quan es gestava la revolució bolxevic. Un argument que, segons els directors Joan Peran i Genís Mayola, en qualsevol moment pot recuperar la vigència i precisament per això, pretén fer reflexionar sobre la integració, la solidaritat, el respecte cap a les tradicions i cap al progrés.
Més de 120 persones formen part de l’engranatge de l’espectacle, entre la cinquantena de treballadors al servei de la tècnica i 70 actors. L’equip al complet s’encarrega de situar l’espectador a l’Ucraïna dels segles XIX i XX. Per traslladar l’obra a un ambient religiós jueu i de l‘època, la direcció ha comptat amb l’assessorament de la Universitat de Girona, el Museu d’Història dels Jueus de Girona, etnomusicòlegs, historiadors i lingüistes per poder ser fidels als detalls dels ritus religiosos.

Dies: Dissabte, 24 de setembre, a les 21,30h
Diumenge, 25 de setembre, a les 18:30h.
Divendres, 30 de setembre, a les 21:30h.
Dissabte, 1 d’octubre, a les 21:30h.
Diumenge, 2 d’octubre, a les 18:30h.

Informació i reserva de localitats: 618.77.30.13 (de dilluns a divendres de 6 a 9 de la tarda)