dissabte, 2 d’abril del 2011

La imatge de grup, un grup humà, un grup cristià.



Imatge: Congressistes juntament amb el sr. Cardenal i d'altres preveres concelebrants.

Molts i moltes són les persones que han demanat via correu electrònic les ponències i les imatges dels diferents actes del Vè Congrés català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa.

Al llarg d'aquests dies s'anirà penjant en aquest blog les diferent comunicacions, així com les imatges fotogràfiques i alguns vídeos de les activitats. La intenció inicial és oferir-vos tot el recull fotogràfic que va realitzar el nostre fotògraf oficial i confrare Antonio Gómez Cantador.

Aprofitem en aquesta notícia adjuntar-vos la foto de grup després de celebrar la Santa Missa a la Mil•lenària Basílica de Santa Maria de Mataró, així com diverses notícies interessants sobre el congrés i el seu contingut per tal que pugueu llegir-ho:

• Ponència de l'Emm. i Rvdm. Lluís Martínez Sistach a la web de Catalunya Cristiana: Sistach: “Les confraries, cridades a intensificar la solidaritat”
• Arquebisbat de Barcelona: Ponència del Sr. Cardenal al Congrés sobre “La Setmana Santa, expressió de fe”
• Tarracofrade.com: Mataró va celebrar el Vè Congrés català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa
• Coordinadora de jóvenes cofrades: Joves confrares a Mataró.
• Blog de la Confraria de Jesús Captiu i Nostra Sra. dels Dolors: Imágenes del Congreso de Cataluña
• Reusdirecte.cat: Les confraries de Reus participen a Mataró al Vè Congrés Català de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa


Us adjuntem més a dalts un vídeo sobre el Concert de Música Sacra que es va celebrar el dissabte nit a la Basílica de Santa Mataró dirigit pel sr. Lluís Carner i interpretat per la Coral Arquitectura i l’Orquestra de la UPF, on es van poder escoltar magnífics fragments de la Passió que organitzava el Centre Catòlic de Mataró en el passat, així com peces de Msn. Blanch i d'altres autors mataronins actuals com en Xandri Montasell.

La Passió de Mataró que organitzava el Centre Catòlic era coneguda com la Passió de les Arts pel gran nivell artístic de les peces com dels actors, fins que es van deixar de celebrar ja fa molts anys. Des d'aquí gràcies a l'Antoni Blanch, el seu president, per a deixar-nos oferir als congressistes i a la xarxa aquests fragments.

publicat per
http://setmanasantamataro.blogspot.com
1 de març de 2011