dissabte, 8 de gener del 2011

La primera edició de l’OCA, un èxit rotund


La Gàbia s’omple des de primera hora i fins les sis tocades d’un gran ambient festiu

La primera Operació Cap d’Any va ser un èxit rotund. De públic perquè la pista esportiva del Centre Catòlic va estar plena quasi des de primera hora fins les darreries de la revetlla i també com a festa perquè hi van conviure públics diferents i s’hi va aconseguir un gran caliu popular. Es tractava de la primera OCA però va semblar que la cita fos ja una tradició. La gran heterogeneïtat de públics va ser l’escenografia durant tota la nit i especialment quan, pels volts de les tres de la matinada, la Gàbia va acostar-se a l’aforament màxim permès amb la coincidència entre el públic més familiar de primera hora i l’arribada del jovent més tronera.

La Gàbia, en la que no hi feia gens de fred, es va revelar com un espai idoni per acollir una revetlla popular de Cap d’Any. Feia 10 anys que una festa no es presentava com a tal a la ciutat i la resposta va anar molt més enllà de la suma de públics de les festes que fins la data organitzaven de forma separada Sala Cabanyes i Capgrossos. Una cinquantena de voluntaris, d’aquestes entitats i també molta gent no associada, va fer possible el correcte desenvolupament d’una revetlla que va tenir en una barreja d’estils i músiques la seva recepta d’èxit. Els preus populars a la barra també van ajudar, i molt. Un dels moments més àlgids de la festa va ser quan va sonar ‘El Bequetero’, un himne santero que va ressonar de valent cantat per tothom a 205 dies de l’inici de la Festa Major.

Alta ocupació a les discoteques
La celebració d’una festa popular de Cap d’Any per la que hi van desfilar molts centenars de persones no va deslluir una de les nits estrella per les discoteques. Els locals mataronins van registrar l’habitual alta ocupació en una de les nits més celebrades de l’any i fins i tot hi va haver molta gent que va ‘doblar’ i després de passar per l’OCA va acabar a la zona del Pla d’en Boet.

publicat per
redacció
www.totmataro.cat
3 de gener de 2011