dimarts, 3 de novembre del 2009

Centre Catòlic, 125 anys mirant el futur



30 octubre de 2009



L'entitat està d’aniversari i organitza una festa per reivindicar-se com l’entitat més antiga de la ciutat i donar a conèixer les seves instal


per V. B.
fotos arxiu

El Centre Catòlic mira el futur mentre celebra haver arribat als 125 anys de vida. Per fer-ho, ha organitzat un seguit d’actes que es concentraran principalment el diumenge 1 de novembre. L’entitat, la més antiga de la ciutat, es va fundar una diada de Tot Sants de 1884. Durant el dia 1, s’han organitzat diverses jornades de portes obertes a les instal•lacions del centre, les seves dependències socials, l’escola Balmes, la pista esportiva de Gàbia i el teatre de Sala Cabañes. En el camp esportiu, hi haurà diverses exhibicions de bàsquet, amb partits a càrrec de l’equip infantil de l’Unió Esportiva i dels veterans de la formació. La festa també sortirà al carrer, concretament a La Riera, amb una Mostra de puntes de coixí. L’objectiu, en aquest sentit, és donar a conèixer l’escola de puntes de coixí que el centre ha creat en els darrers temps. Les activitats al carrer també permetran assistir a l’estrena de la sardana Les pedretes dels Pastorets de Mataró, composada per Pere Gonzàlez i Xandri Montasell en motiu del 125è aniversari.

A la tarda, sala Cabañes acollirà l’acte central, amb parlaments dels responsables del centre, que precedirà la representació de Partint Peras, a càrrec del popular actor mataroní Joan Pera. El programa d’actes, que va començar el passat dissabte, dia 24, amb un sopar d’antics alumnes de l’escola Balmes, es tancarà el dia 7 de novembre amb l’espectacle Clònica d’humor, a càrrec de Pep Plaza, actor mataroní que s’ha fet popular amb les seves imitacions a Crackòvia i que forma part, com tants altres, de la cantera de Sala Cabañes.